Kaniner, marsvin og hamstere er sjove kæledyr til børn

Meget mere end kæledyr til børn

Kaniner, marsvin og hamstere finder vej til mange børnehjerter. De små kæledyr kræver ikke så meget plads, og kan på den måde synes som et godt begynder kæledyr. Men de kan så meget mere.

Hamstere er en lille gnaver, de vejer typisk omkring 40-50 g, dværg hamstere helt ned til 20 g, Guldhamsteren er lidt større og vejer typisk 200 g. De er sjove dyr, som grundet deres størrelse ikke kræver megen plads. De kan med den rette håndtering og tålmodighed blive meget tamme. Hamstere bliver 1,5-2 år gamle.

Marsvin er en mellemstor gnaver, den bliver typisk 4-5 år gammel og vejer 800 g til 1500 g. Deres størrelse gør dem lidt nemmere at håndtere. Det er et rigtig godt børnedyr, de bider sjældent.

Kaniner kan blive lige så tamme som hunde og katte. Kaniner findes i dværg størrelser fra omkring 2-2,5 kg og op til de største racer som fx Belgisk kæmpe der oftest vejer over 7 kg. De er mere territoriale, og kan lave nogle voldsomme spring, og derfor er kaniner ikke velegnet til helt små børn. Kaniner bliver oftest 8-10 år gamle, men vi ser dem ældre.

Læs mere om gnavere og kaniner her:

Vil du læse mere?

Så kan vi anbefale:

Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstatte den professionelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

Uddannet personale, tager hånd om dig og dit kæledyr

Det er vigtigt for os at du føler dig tryg når du besøger os. Vi gør vores allerbedste for at leve op til din tillid.