Vaccination af kanin
Kaniner vaccineres mod myxomatose og Viral hæmmorhigisk disease
Som kanin-ejer vil man gerne gøre det bedste for sin kanin. Det betyder at den skal have et langt liv uden sygdom. Nogle sygdomme kan forebygges, det gør man ved at vaccinere.
Sundhedseftersyn og vaccination, hvorfor?
Virum Dyreklinik tilbyder et årligt sundhedseftersyn og evt. vaccination. Ved et sundhedseftersyn undersøger vi dit kæledyr fra næsetip til halespids, du har mulighed for at spørge dyrlægen om alt mellem himmel og jord, og vi tager stilling til om din kanin skal vaccineres.
Det vigtigste ved sundhedseftersynet er at vi har mulighed for at fange de små problemer før de vokser sig store, det være sig overvægt, tandproblemer eller begyndende tegn på alderdom.
Hvad er en vaccination?
En vaccine er en opløsning der indeholder død eller svækket virus partikler. Ved at give vaccinen aktiverer man immunsystemet uden at fremkalde egentlig sygdom, immunsystemet lærer at genkende virus og vil defor reagerer hurtigere hvis kaninen skulle blive udsat for sygdommen senere og på den måde undgår man at kaninen bliver syg.
Vaccinationsplan for kaniner:
Kaniner kan vaccineres fra de er 5 uger gamle, og en vaccination giver immunitet efter 3 uger, og holder i ca. 1 år, hvorfor årlig revaccination anbefales.
Sygdomme hos kanin, man kan få vaccination imod:
Viral hæmorrhagisk disease: Viral haemorrhagisk sygdom eller VHD hos kaniner er en meget smitsom sygdom. Sygdommen skyldes et calicivirus og rammer kun kaniner, både vilde og tamme. Dødeligheden er på 90 % hos smittede dyr.
Læs mere om VHD her.
Myxomatose: også kaldet kaninpest, forårsages af et virus. Det er en dødelig sygdom, der forekommer hos alle kaninarter. Den overføres indirekte med fx insekter, foder, udstyr eller ved direkte kontakt mellem kaniner. Myxomatose virus giver næse- og øjenflåd, hævelse omkring øjne og kønsorganer. Oftest ses et akut forløb, kaninen bliver hurtigt dårlig og dør.
Læs mere om Myxomatose her
Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstattes af den professionnelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.