hotspot, hudbetændelse, retriever-eksem

Hotspot, Retriever Eksem, Dyb Hudbetændelse

Kært barn har mange navne.

Hot-spot er en dyb hudbetændelse, der ofte udvikler sig eksplosivt over få timer. Vi ser det tit hos hunde med tæt og lang pels, deraf navnet “retriever eksem”. Det starter med et lille fugtigt sår, som over timer udvikler sig til et stort vådt sår. Ofte på halsen eller bagparten.

Hunden hjælper udviklingen ved at klø og slikke. Fugten og varmen øger inflammationen og infektionen.

Hvad kan man gøre for at hjælpe hunden lige nu?

  • Klip pelsen kort, gerne med en margen på et par centimeter

  • Vask med desinficerende sæbe, fx mediscrub

  • Tør området omhyggeligt

  • Stop hundens mulighed for at slikke/klø, med fx en skærm, eller en t-shirt

Hvorfor får min hund hot-spot?

Alle hunde kan få hot-spot. Nogle er mere disponeret end andre. Retrieverne, Berner Sennen er dem vi ser det hos hyppigst, måske fordi deres tætte pels er længere tid om at tørre.

Hot-spot starter oftest med et lille sår eller irritation fx flåtbid, loppebid, rift fra en gren, eller rifter efter leg.

Hvis din hund er glad for at bade, kan det hjælpe at skylle den med rent vand og tørre den godt især omkring ører, hals og bryst. Hunde med allergi får oftere hot-spot, fordi de klør sig mere.

Det går stærkt!

Vi ser oftere hot-spot om sommeren. Huden bliver irriteret pga. fugt eller en rift, en flåt eller fx et græsagn. Hunden slikker eller bider, nogle gange klør de med poterne. Huden bliver mere irriteret, hvis det er varmt udvikler infektionen sig hurtigere, så det man ser om morgenen som et lille sår, på størrelse med en lillefinger negl, udvikler sig over nogle timer til en håndflade. Det væsker, og breder sig hurtigt under pelsen. Det er smertefuldt, og kræver ofte at vi giver hundene noget beroligende for at kunne behandle dem.

Hvis du finder sår eller fugtige områder på din hund, så skal du kontakt din dyrlæge.

Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstatte den professionelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

Uddannet personale, tager hnd om dig og dit kledyr

Det er vigtigt for os at du fler dig tryg nr du besger os. Vi gr vores allerbedste for at leve op til din tillid.