træt hund

Forberedelse til narkose/bedøvelse:

Når din hund eller kat skal bedøves,

Skal den faste minimum 6 timer inden bedøvelsen, derfor beder vi jer faste dyrene fra klokken 24 aftenen før det planlagte indgreb. Fjern maden når i går seng, lad endelig vandet stå.

Hvis din hund eller kat skal opereres omkring anus eller i tarmen, beder vi jer faste hunden og katten i 24 timer. Igen er det maden de skal undvære og ikke vandet.

Hold katten inde, så ved du den er fastet og du er sikker på at den er hjemme om morgenen.
Sørg for at hunden får en god luftetur så den har tisset og haft afføring, den skal sidde mange timer hos os.

Hvorfor skal hunden og katten faste?

Når hunden og katten er ved at falde i søvn oplever mange af dem kvalme, hvis der er noget i mavesækken vil de kaste op, det øger risikoen for at de inhalerer opkastet og de kan blive kvalt eller udvikle en lungebetændelse. Ved at faste dem, mindsker vi deres ubehag og øger sikkerheden.

Hvad så hvis det er akut?

Hvis dyret skal bedøves akut, og det derfor ikke er fastet, holder vi ekstra øje med dyret, derfor er det også vigtigt at fortælle os at hunden eller katten har spist. Sådan at vi hurtigt kan gribe ind og fjerne evt. opkast og intubere for på den måde at sikre frie luftveje.

Blodprøve inden bedøvelsen?

Vi tilbyder at tage en blodprøve inden dit dyr bedøves. Det gør vi for at klarlægge om der er et problem hos dit dyr som vi skal tage ekstra hensyn til. I tillæg for vi en viden om dit dyrs normale værdier.
Det er stressende for kroppen at komme i fuld narkose. For at kunne give dit dyr den bedste behandling, undersøger vi dit dyr inden narkosen. I den forbindelse anbefaler vi en blodprøve inden narkosen. På blodprøven kan vi se parametre for lever og nyrer, blodsukker, blodprocent, og diverse infektionsparametre, på den baggrund kan vi tage de bedste hensyn til lige præcis dit kæledyr.

De vigtigste pointer:

  • Faste fra kl 24

  • God luftetur

  • Blodprøve

Gåtur

Hunden skal ud og gå, så den har besørget. Den skal være hos os i mange timer. Det gør det nemmere for hunden hvis den har været på sin morgentur, så den er velstimuleret og måske også lidt træt.

Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstatte den professionelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

Uddannet personale, tager hånd om dig og dit kæledyr

Det er vigtigt for os at du føler dig tryg når du besøger os. Vi gør vores allerbedste for at leve op til din tillid.