Før operation

træt hund

Forberedelse til narkose/bedøvelse:

Når din hund eller kat skal bedøves,

Skal den faste minimum 6 timer inden bedøvelsen, derfor beder vi jer faste dyrene fra klokken 24 aftenen før det planlagte indgreb. Fjern maden når i går seng, lad endelig vandet stå.

Hvis din hund eller kat skal opereres omkring anus eller i tarmen, beder vi jer faste hunden og katten i 24 timer. Igen er det maden de skal undvære og ikke vandet.

Hold katten inde, så ved du den er fastet og du er sikker på at den er hjemme om morgenen.
Sørg for at hunden får en god luftetur så den har tisset og haft afføring, den skal sidde mange timer hos os.

Hvorfor skal hunden og katten faste?

Når hunden og katten er ved at falde i søvn oplever mange af dem kvalme, hvis der er noget i mavesækken vil de kaste op, med deraf følgende risiko for at de inhalerer noget af det og enten bliver kvalt eller udvikler en lungebetændelse.

Hvad så hvis det er akut?

Hvis dyret skal bedøves akut, og det derfor ikke er fastet, holder vi ekstra øje med dyret. Sådan at vi hurtigt kan gribe ind og fjerne evt. opkast og intubere for på den måde at sikre frie luftveje.

Blodprøve inden bedøvelsen

Det er stressende for kroppen at komme i fuld narkose. For at kunne give dit dyr den bedste behandling, undersøger vi dit dyr inden narkosen. I den forbindelse anbefaler vi en blodprøve inden narkosen. På blodprøven kan vi se parametre for lever og nyrer, blodsukker, blodprocent, og diverse infektionsparametre, på den baggrund kan vi tage de bedste hensyn til lige præcis dit kæledyr.

De vigtigste pointer:

  • Faste efter kl 24

  • God luftetur

  • Blodprøve

Kaniner og marsvin skal ikke faste

Gnavere tåler ikke at faste, og da kaniner og marsvin ikke kan kaste op er det ikke nødvendigt at faste dem. Tværtimod, beder vi om at de får lidt lækkerier med i deres transportkasse. Både godt hø, kraft-foder og lidt frisk grønt som de plejer at få. På den måde kan de spise helt op til bedøvelsen, og vi kan tilbyde dem noget kendt når de vågner.

Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstatte den professionelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

Seneste artikler

Arkiver

Kategorier

Recent Works

Seneste indlæg

Uddannet personale, tager hånd om dig og dit kæledyr

Det er vigtigt for os at du føler dig tryg når du besøger os. Vi gør vores allerbedste for at leve op til din tillid.

Kontakt os
2019-02-26T11:23:31+00:00
Vi anvender cookies til at opsamle statistik. Når du fortsætter med at benytte websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere OK