Sygeforsikring er rart når uheldet er ude

Sygeforsikring? Kan det betale sig?

Ansvarsforsikring er lovpligtig. Sygeforsikring er et tilvalg.

Sygeforsikring – hvorfor?

Vi anbefaler varmt at sygeforsikre sine dyr. Når uheldet er ude og bekymringerne tager til, er det rart ikke også at skulle tænke på det økonomiske. Selv simple ting kan hurtigt blive dyrt.

Tag fx en knækket negl: hunden skal i fuld narkose for at få fjernet den tilbageværende stump af løs negl, der lægges en forbinding for at beskytte det blottede klo anlæg fra infektion og stød. Hunden får smertestillende og som oftest også antibiotika. Forbindingen skal skiftes hver 2. – 3. dag indtil der er dannet en ny hinde af negl, nogle gang 5-6 forbindskift, samlet udgift 6-7000 kr.

Det er muligt at tegne en sygeforsikring til hund, kat, kanin og marsvin.

Ud over den lovpligtig ansvarsforsikring er det muligt at sygeforsikre sin hund.

En sygeforsikring, hvad enten den er tegnet på en hund eller en kat, dækker ved akut sygdom og tilskadekomst. Sygeforsikringen dækker udredning og evt. operation og nogle gange også efterfølgende genoptræning.

De forskellige forsikringsselskaber har forskellige vilkår. Både med hensyn til hvor meget de dækker beløbsmæssigt på et år, men også om de giver livsvarig dækning eller om de har en max alder. Nogle forsikringsselskaber dækker også medicin, hos andre kan det tilkøbes.
En livsforsikring udbetaler et engangsbeløb hvis hunden dør.
Flere af forsikringer kan tegnes så de dækker fra det tidspunkt man henter hunden hos opdrætteren. 

Hos kattene er der nogle af forsikringerne der dækker tandresorptioner, hvis forsikringen er tegnet inden katten er fyldt en hvis alder.

Der er lavet et skema hvor de vigtigste informationer er samlet. Det er dog vigtigt at huske på at priser og vilkår kan ændre sig. Man skal altid sørge for at læse det med småt.

Vi anbefaler at vælge en sygeforsikring med livslang dækning.

De forskellige forsikringsselskaber kan have forbehold overfor enkelte racer og enkelte sygdomme. Tjek altid hos forsikringsselskaberne inden tegning. Ring evt. til os inden og hør om der er nogle racetypiske problemer man skal være opmærksom på.

Fx allergi, hudbetændelse, øregangsbetændelse, forskelige lidelser i bevæge apperatet osv.

Det bør man selvfølgelig også overveje i forbindelse med valg af ny hund.

Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstatte den professionelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

Uddannet personale, tager hånd om dig og dit kæledyr

Det er vigtigt for os at du føler dig tryg når du besøger os. Vi gør vores allerbedste for at leve op til din tillid.