hund i bil

Hunden i bilen – hvad siger loven?

Der er ikke en lovgivning der specifikt gælder for kørsel med hunde i Danmark. Men hunde side stilles med “gods”. Og gods skal “være anbragt således, at det ikke kan være til fare for personer eller medføre skade på ejendom.”

Uanset hvad loven siger, vil vi dog anbefale at din hund, kat, kanin eller et andet kæledyr er forsvarligt fastspændt når du kører. Både for din og dine medpassagerers sikkerhed, men også for dyrets.

Hvordan:

  • Transportkasse

  • Sikkerhedssele

  • Bagagerum (bag gitter)

De fleste mindre kæledyr transporteres nemmest og sikrest i en transportkasse, som skal fastgøres, helst sidelæns, sådan at dyret ikke kastes frem i lågen ved en opbremsning. Hunde kan enten sidde på sædet fastspændt med en særlig sikkerhedssele eller i et bur/transportkasse. De kan også placeres i bagagerum bag gitter.

Regler i udlandet

Der kan være særlige regler for transport af kæledyr i andre lande. Undersøg derfor reglerne, inden du tager afsted.

I Sverige skal kæledyret være sikret under kørslen, fx ved at anvende transportbur eller speciel sikkerhedssele. Hvis du transporterer hunden eller katten i bur, er der krav til burets størrelse, og det kan medføre en bøde, hvis buret er for småt. Reglerne gælder også selv om du blot er på gennemrejse til fx Bornholm.

I Tyskland betragtes dyr som transport af gods, og de skal derfor sikres forsvarligt under kørslen. Overholdes det ikke, kan det udløse en bøde.

Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstatte den professionelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

Kilder:
FDM Se deres video om fastgørelse af hunden i bilen.
Jorbruksverket.se

Hund med sikkerhedssele i bil.

Sikkerhedssele til hund fra Eldorado

Uddannet personale, tager hånd om dig og dit kæledyr

Det er vigtigt for os at du føler dig tryg når du besøger os. Vi gør vores allerbedste for at leve op til din tillid.