Går turen til vores nabolande og EU, eller skal du længere væk?

Hvis du skal have dit kæledyr med ud og rejse kræver det lidt forberedelse. Herunder har vi forsøgt at skitsere reglerne, vi tager dog forbehold for ændringer, du kan tjekke reglerne på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Hvis hunden eller katten skal med på ferie i europa – så har ESCCAP lavet et interaktivt kort, hvor man kan tjekke hvilke forholdsregler man bør tage i de enkelte lande. Se den her.

Som minimum skal følgende være på plads:

  • Entydigt mærket (microchip)

  • Kæledyrs pas

  • Gyldig rabies vaccination

Entydig mærkning: Tatovering eller chipmærkning

Uanset hvilket land i skal til skal dyret være entydigt mærket, det vil sige at dyret skal være chippet.

Hunden og katten skal senest chippes ved første rabiesvaccination.

Kæledyrspas

Dit kæledyr skal udstyres med et pas, et såkaldt selskabsdyrspas. Passet bruges til at registrere vaccinationer og evt. blodprøvesvar. Det er derfor vigtigt at medbringe passet ved vaccinationer så dyrlægen kan attestere at hunden eller katten er blevet vaccineret.

Vaccination mod rabies, hundegalskab

Det er et krav at din hund og kat er vaccineret mod rabies minimum 3 uger før afrejse.

Hunden og katten kan tidligst vaccineres når de er 12 uger gamle. For at opretholde dækningen skal rabiesvaccinationen gentages inden for 12 måneder hvis hunden eller katten var under 1 år ved første vaccination, eller inden for 36 måneder.

Læs mere om sygdommen rabies/hundegalskab

Rejse til Finland, England og Malta

Ved rejse til Finland, England og Malta skal der behandles med ormekur mod rævens bændelorm. Ormekuren skal indgivet 1-5 døgn før man krydser grænsen. Og skal attesteres i passet.

Rejse til Norge

Ved rejse til Norge skal hunden og katten opfylde samme krav som ved rejse inden for EU + ormekur.

Hvis i tit rejser til Norge, kan man give ormekur hver 28 dag, istedet for hver gang man rejser. Ring og hør nærmere.

Rejse til tredjelande, uden for EU med hund og kat

Reglerne for indførsel af dyr fastsættes af de enkelte lande, og de kan være meget forskellige, nogle lande kræver karantæne. Her skal man ind på Fødevarestyrelsens hjemmeside og læse. Du er altid velkommen til at kontakte os, så vil vi forsøge at hjælpe dig.

Indførsel af kæledyr til Danmark fra EU-lande

Hvis du skal have et dyr med hjem fra udlandet er der også krav, hvis dyret kommer fra et andet EU land, gælder der at dyret skal være entydigt mærket (chippet), udstyret med et pas og vaccineret mod rabies minimum 21 dage før afrejse.

Indførsel af hund og kat fra tredjelande

Kommer dyret fra et land uden for EU, skal der lidt mere benarbejde til. På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan man finde de nærmere detaljer for hvert enkelt land.

Fælles er det dog at dyrene skal indføres gennem grænsekontrolsteder (Kastrup og Billund), og der skal gives besked om ankomst minimum 24 timer før ankomst.

Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstatte den professionelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

Uddannet personale, tager hånd om dig og dit kæledyr

Det er vigtigt for os at du føler dig tryg når du besøger os. Vi gør vores allerbedste for at leve op til din tillid.