Skal jeg vælge øretatovering eller microchip når min kat skal registreres?

Det er ikke afgørende om du vælger det ene frem for det andet. Det vigtige er at katten bliver mærket og ikke mindst registreret, på den måde kan vi meget nemmere hjælpe katten hjem hvis den bliver væk.

Katte bliver traditionelt tatoveret i forbindelse med neutralisering (sterilisering eller kastration), fordi det er smertefuldt og derfor skal gøres mens katten er bedøvet. Katten vil derfor være ca. 6 måneder gammel før den mærkes. Derfor vælger flere at få killingen chippet når den får sin første vaccination ved 12 ugers alderen, og så bliver den tatoveret når den bliver neutraliseret.

Chippen kan endvidere bruges som “nøgle” for katten i de nye kattelemme med chipregistrering. På den måde kan man sikre sig at det kun er ens egne katte der har adgang til hjemmet.

Chip

En chip er ca. 1 cm lang og et par millimeter i omkreds. Den lægges under huden, med en kanyle mellem skulderbladene. Man bruger en scanner til at aflæse det nummer chippen er kodet med. Alle dyrlæger, falck, politiet og dyreinternatter har en scanner, så de hurtigt kan aflæse chippens nummer og slå op i katteregisteret og se hvem katten er og hvor den hører til. Af samme grund er det vigtigt at opdatere oplysningerne, hvis katten får ny ejer eller man flytter og skifter telefonnummer.

microchip til mærkning af hunde og katte

Øremærkning

Øretatoveringen laves med en tang som prikker hul i huden, og så lægger vi en farvet pasta i hullerne. Tatoveringen laves i begge ører for at sikre læseligheden. Tatoveringen består af 3 bogstaver og 3 tal. Det første bogstav angiver årstallet, de to næste er kendingsbogstaver, Virum Dyreklinik har BM, og de tre tal er et løbenummer.

Alle katte hvad enten de bliver øretatoveret eller chipmærket registreresi Det danske katteregister

Ved Rejse med kat:

Hvis man skal rejse med sit dyr: Uanset hvilket land i skal til skal dyret være entydigt mærket, det vil sige at dyret skal være chippet.

læs mere om at rejse med dit kæledyr

Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstatte den professionelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

Denne lille chip indeholder et nummer som identificerer dit dyr. Nummeret er registreret i katteregistereret sammen med oplysninger om ejers navn, adresse og telefonnummer.
Øretatovering i kattens øre. Første bogstav er en årskode, bogstav 2+3 er klinikkens kode, og de tre tal er et løbenr.

“I love animals and feel very strongly that people should not be allowed to buy a pet if they are not able to look after it. Until one has loved an animal, a part of one’s soul remains unawakened.”

Lettie Hubbard

“I love animals and feel very strongly that people should not be allowed to buy a pet if they are not able to look after it. Until one has loved an animal, a part of one’s soul remains unawakened.”

Sharlene Wilson

Ofte stillede spørgsmål

Ja, hunde og katte skal faste 12 timer før narkose, det vil i praksis sige at maden skal fjernes når man går i seng aftenen før en planlagt narkose. Hunden skal have fri adgang til vand.
Hvis hunden kun har diarre, skal den ikke faste, men giv skånekost. Det kan være ris kogt til grød og bland lidt kogt kylling eller torskerogn i. Det kan også være godt med et tilskud af præbiotiske bakterier. Hvis du er bekymret, det fortsætter eller du ser blod så kontakt klinikken.
Det er meget individuelt hvor tit hunde har brug for at få klippet neglene. Det kommer an på race, motionsmængde og underlag på gåturene.
Ja, og meget gerne dagligt.
Brug en blød tandbørste og evt. hundetandpasta.
Øretatoveringen kan læses af alle, men kan blive sværrere at læse med tiden.
Chippen kræver en skanner, men kan også bruges som nøgle til kattelemmen.
Den bedste løsning kan være at mærke katten med begge dele.
Katten kaldes senior når den er over 7 år, men der kan gå en del år før man fornemmer at de er blevet gamle.
Hvis du ser orm hos katten, skal det behandles. Oftest vil der gå 6-8 uger fra katten har spist en mus eller fugl, til der er symptomer på orm. En indekat vil selvsagt meget sjældent have behov for ormemidler, hvorimod en gård kat oftere vil have orm.
Nej, vi holder ferie på skift, så du kan opleve længere ventetider, men vi er her hele året rundt.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os endelig.