Virum Dyreklinik nær Lyngby, Holte, Hørsholm - dyrlæger, hund, kat, kanin, marsvin  
GRØNNEVEJ 133E·2830 VIRUM
TLF.45 85 32 71
 
line decor
   FÅ NYHEDSBREV FRA VIRUM DYREKLINIK
line decor

 
 

Køb af Hund

Det bør være en velovervejet beslutning at anskaffe en hund. Der er mange ting man skal tage stilling til inden man kan hente det nye familiemedlem.

  • Hvad kræver det at have en hund
  • Hvad koster det at have en hund

Har man besluttet at man gerne vil have hund, skal man tage stilling til om det skal være:

  • en hvalp eller en voksen hund
  • en stor eller en lille hund
  • en racehund - og i så fald hvilken race, eller et gadekryds.
  • en tæve eller en hanhund

Punkterne bliver gennemgået nedenfor.

I er altid velkomne til at ringe til os, og få en snak om valget af hund. Dyrlægerne sidder ved telefonen alle dage mellem 13-14.

Hvad kræver det at have hund?
Tid og kærlighed.
En hund skal have daglig opmærksomhed, den skal luftes to til tre gange dagligt i minimum ½ time, gerne længere. Motionsmængden afhænger meget af racen. Jagthundende kræver mere end selskabshundende. Alle hunderacer bliver gladere og mere ligevægtige af daglige udfordringer.
Man kan ikke forlange at en hund kan holde sig i mere end 7-8 timer dagligt, det er derfor vigtigt at planlægge sin dag således at dette tidsinterval ikke overskrides.
Alt efter racen kan der være behov for mere eller mindre pelspleje, børstning, vask, klipning osv.

Hvad koster det at have hund?
Udover indkøbsprisen er der udgifter til foder, forsikringer og dyrlæge, og evt. hundetrimmer.
Udgiften til foder afhænger af hundens størrelse, men det koster typisk mellem 6 og 20 kroner om dagen at fodre en hund med et kvalitetsfoder fra fx Hills eller Royal Canin, du er altid velkommen til at ringe og høre nærmere, så kan vi regne den eksakte pris ud for din hund.
Ansvarsforsikringen er lovpligtig, derudover anbefaler vi og mange andre dyrlæger at man tegner en sygdomsforsikring, her afhænger priserne af ens selskab og det gør dækningsgraden også.
Udgifter til dyrlægen indeholder det årlige sundhedstjek og vaccination, og så kan der opstå uforudset sygdom eller skader.
Se vores priser her.

Skal det være en hvalp eller voksen hund?
En hvalp kræver en del basal træning i fx at være renlig, være alene hjemme, komme når man kalder osv. Fordelen er så at man ved nogenlunde hvad hunden har været igennem.
Vi anbefaler varmt at deltage i hvalpekurser, her bliver hvalpen socialiseret, får brændt noget krudt af, og man får mulighed for at dele sine erfaringer med ligesindede. Man får også nogle redskaber til at træne med sin hund, lære nogle basale kommandoer som gør det sjovere at have hund og ikke mindst en forståelse af hundens sprog. Hvilket især er vigtigt hvis det er første gang man har hund. Man kan selvfølgelig lære hvalpen de samme ting derhjemme, mødes med andre med hvalpe eller hunde osv.
En hvalp på 8 uger svarer til et barn på 3-4 år, og kan altså sagtens lære noget.
Hvis man anskaffer sig en voksen hund, skulle denne basale del af træningen være overstået, så kan man koncentrere sig om andre ting. Hunden kan så have nogen oplevelser med i bagagen som man ikke umiddelbart kan lave om på. Fx alene hjemme problemer.
Hvis man finder en hund på et internat er det vigtigt at forhøre sig om hundens tidligere betingelser og evt. problemer.
En hvalp er typisk dyrere i anskaffelse end en voksen hund.

Hvilken race, eller en blanding?
Det afhænger helt af hvad man ønsker. Skal hunden bruges til et bestemt formål fx jagt eller agility er nogle racer bedre egnet eller ligefrem avlet til formålet. Hvis man har et ønske om særlige egenskaber kan man være lidt mere sikker når man køber en racehund. Her kender man racens særlige karaktertræk, man har ofte mulighed for at opleve hunde af den bestemte race.
Blandinger har ry for at være mere robuste, men man kan også være uheldig. Så her er kendskab til forældrene vigtigt.
Hvis du er i tvivl er du altid velkommen til at kontakte os og få en snak.

Tæve eller hanhund?
Det afhænger af hvad man skal bruge hunden til. Hannerne kan være dominerende, grænsende til det aggresive, hvis ikke hunden skal bruges til avl kan man jo vælge at få ham kastreret. Tæver er gennemgående lidt nemmere at styre. Valget afhænger også af hvilken person man selv er.

Hvor finder man en hund?
I Dansk Kennel Klub kan man rekvirere en hvalpeliste, på den kan man læse hvor man kan købe racehunde lige nu. Man kan også se efter annoncer i aviserne, eller forskellige websider, mange blandingshvalpe sælges på denne måde. Det bedste er hvis man kan få lov at besøge hvalpen et par gange før man skal have den med hjem, det giver et godt indtryk af det sted den kommer fra og mulighed for at bedømme tævens og måske hannens temperament.
Pas på hundehandlere, de henter typisk hvalpe i østlandende, og hvalpen kommer derfor med udenlandske papirer. Det behøver ikke være et problem, men vi ser desværre mange skravlede hvalpe. De typiske signaler på at der er tale om en hvalp østfra er at man ikke kan komme til at se forældrene, man får hvalpen leveret, eller den skal afhentes et mærkeligt sted. Nogle af hvalpene ser forhutlet ud, de fleste har orm og lopper, dårlig mave osv. Hundehandleren kommer med de mærkeligste forklaringer. Det bedste du kan gøre er at nægte at tage imod hvalpen. Hvis der ikke er nogen der vil købe deres hvalpe vil handelen ophøre.

Hvad skal man sørge for som ny hundeejer?
Inden den nye hund kommer hjem skal du sørge for at der er et sovested, foderskåle, mad - gerne det samme som den har fået, så undgår du dårlig mave, et evt. foderskift skal foregå over en ugestid. Sørg for at der er ro det første døgnstid, alle vil gerne hilse på den lille ny, men giv den lidt tid og plads.
Alle hunde skal mærkes og registreres, det betyder at de skal chippes eller tatoveres, og at du skal registreres som ejer, dette skal ske inden hunden er 16 uger gammel.
Alle hunde skal have en ansvarsforsikring, der dækker hvis hunden er skyld i en skade.
Herudover vil vi som dyrlæger varmt anbefale at hvalpen bliver vaccineret, ormebehandlet og evt. sygeforsikret.
læse mere om vaccination
læs mere om ormebehandling

   
  Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstatte den professionnelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

 

bestil tid online

 
  .
Find en tid, der passer dig i ro og mag.
Bestil tid til konsultation
 
     
 

Lopper - Bekæmpelse

 
 

lopper kan genere hunde, katte og mennesker
Læs om lopper og hvordan du slipper af med dem.

 
     
 

Flere tips og råd

 
  . Læs dyrlægernes tips og gode råd om alt fra hjerte-lungeorm til nytårsangste hunde
Allergi, kløe
Diarre og opkast
Drægtige tæver/hvalper
Dårlig ånde
Efterlysning
Feline infektiøs peritonitis - FIP
Fodring af kaniner
Forberedelse til operation
Forsikring / sygeforsikring
Fremlysning
Hjerte-/lungeorm
Hvad mener vi om hundemad
Hvorfor æder min hund afføring?
Kaninpest eller Myxomatose
Katteadfærd
Køb af ny hund
Lopper - bekæmpelse
Løbetid
Menneskemedicin
Operations forberedelse
Operation - efterfølgende pleje
Overvægtige dyr
Overvægtige kaniner
Marsvin
Sygdom hos Marsvin
Marsvine avl

Neutralisering og mærkning af kat
Nytårsaften med hund og kat
Rejse med hund og kat
Renlighedstræning af hvalp
Skab
Sukkersyge
Transport af hund og kat
Vaccination
Vokseværk
Urenlige katte
 

Besøg vores nye netbutik

Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder en ny service. Vi leverer i hele landet, og tilbyder gratis levering i vores lokalområde.

se netbutikken her!