Virum Dyreklinik nær Lyngby, Holte, Hørsholm - dyrlæger, hund, kat, kanin, marsvin  
GRØNNEVEJ 133E·2830 VIRUM
TLF.45 85 32 71
 
line decor
   FÅ NYHEDSBREV FRA VIRUM DYREKLINIK
line decor

 
 

Pasning efter operation

Her er lidt gode råd og nyttige oplysninger om, hvordan dit dyr skal behandles efter det har været i bedøvelse.

Bedøvelse
Katte, kaniner og marsvin bedøves ved en enkelt injektion typisk i muskelen i nakken. Hundene derimod får først noget beroligende og selve narkosen gives i de fleste tilfælde i et kateter i forbenet. Derfor er der et lille område, som er barberet. Pelsen vokser under normale omstændigheder ud igen på 6-8 uger.
Måske er dit kæledyr også blevet "intuberet", det vil sige at vi har ført en gummislange ned i luftrøret til indånding af ilt og bedøvelsesmiddel i gasform. Når gummislangen fjernes under opvågningen, kan det udløse lidt hoste. Hvis dyret er meget generet de næste par dage så kontakt os.

Når I kommer hjem
Når man har været bedøvet, bedøves sanserne også, det betyder at temperatur reguleringen ikke fungerer som den skal, hørelsen og reaktionsevnerne er heller ikke som de plejer.
Derfor skal dit dyr placeres i rolige og varme omgivelser. Berolig dyret med dit nærvær, men undgå at andre dyr i familien eller børnene kommer til at forstyrre eller ophidse det. Afhængig af hvilken bedøvelse dit dyr har fået kan dit dyr godt virke søvnig eller nedstemt i løbet af aftenen og for nogles vedkommende næste dag.
Kattene skal derfor holdes inde i minimum et døgn og hundene skal luftes i snor.
Husk at området omkring operationssåret kan være lidt ømt.

Operationssåret
Med mindre du har fået anden besked, skal du ikke gøre noget ved operationssåret. Du må dog gerne dagligt se efter, om såret er hævet, om der flyder væske fra såret, eller om nogle af trådende/stingene er gået op - i så fald bedes du kontakte klinikken.
Dyret må ikke slikke i såret - det vil forsinke eller i værste fald kunne forhindre helingen af såret. Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at anvende en krave for at forhindre dyret i at slikke. Der findes flere typer, til hunde er der "lampeskærmen" som er en plastik tragt eller en "badering" som er en oppustelig ring der lægges om halsen.

Kat med blød krave, den er mest behagelig. Til kattene bruger vi helst en blød krave. Den kan de bedre bevæge sig med.
Kat med krave, den stive plastikkrave er især god ved sår på poterne. I nogle tilfælde er den bløde krave ikke nok, det gælder især når det er sår på poterne, så får de en "lampeskærm" på.

Alle kraverne kan købes på klinikken.
Det er vigtigt, at dyret ikke springer op eller ned eller leger voldsomt, eftersom det kan skade såret og forsinke helingen.

Fjernelse af sting
Hvis dit dyr er blevet syet skal stingene fjernes efter 10-14 dage. Det gøres her på klinikken uden yderligere omkostninger.
Ved nogle operationer vælger vi at sy med "selv-opløseligt" sutur. Det holder typisk i 3-4 uger, hvis det generer dit dyr kan vi sagtens fjerne dem.

Tandbehandlinger
Har dit kæledyr fået renset tænderne kan de være lidt ømme i munden i et døgns tid efter behandlingen, man kan opbløde foderet. Hvis der er blevet fjernet tænder kan det være en god ide med oplødt foder i 3-4 dage.
Du kan forebygge ny tandstendannelse ved at fodre med et specielt tørfoder, ved daglig tandbørstning med en blød tandbørste, tilbyde tyggeben og legetøj der er beregnet til at gnave i, man kan desuden tilsætte plaque-off pulver til maden eller aquadent til drikkevandet.
Læs mere under tandbehandling
Blødning fra tandkødet i dagene efter en tandbehandling bør kun være kortvarig, da tandkød heler meget hurtigt. Hvis blødningen varer ved, kontakt da venligst klinikken.

Forbindinger
Det er meget vigtigt at forbindinger holdes tørre. Ved luftning kan man pakke ben og pote ind i en plastikpose. Husk at fjerne plastikposen igen, når i kommer hjem.
Undgå at dyret gnaver i forbindingen og brug evt. en plastikkrave.
Hvis forbindingen beskadiges, bliver våd, benet hæver eller begynder at lugte dårligt, så kontakt straks klinikken.
Hvis dyret viser øget interesse for forbindingen, kan det være fordi den er for stram eller har rykket sig, kontakt da klinikken.

Motion
Det anbefales, at du holder dit dyr fuldstændigt i ro de første 24 timer efter behandlingen, med mindre du har fået andet at vide.
Derefter er omfanget af den tilladte motionering afhængig af, hvilken behandling dyret har fået.
Hundene må luftes i snor, de første dage korte ture så de kan besørge og derefter lidt længere. Fuld motion kan genoptages når stingene er fjernet. Har hunden blot været bedøvet til undersøgelse kan normal aktivitet genoptages efter 2-3 dage når bedøvelsesmidlerne er helt ude af kroppen.
Kattene skal holdes inde indtil stingene er fjernet. Hvis katten blot har været bedøvet skal den holdes inde i 48 timer.

Fodring
Efter operationen anbefaler vi nogle gange et særligt foder, for fx at skåne tarmsystemet, eller give ekstra energi til at komme oven på igen. Det kan også være mere langsigtet for at forebygge overvægt eller tandsten.

Smertebehandling
Din hund eller kat har i forbindelse med operationen været smertebehandlet og har muligvis brug for yderligere behandling. Du vil i så fald få medicin med hjem til den videre behandling.

Har du spørgsmål, eller er bekymret for dit kæledyrs tilstand, så ring til os 4585 3271

 

   
  Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstatte den professionnelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

 

bestil tid online

 
  .
Find en tid, der passer dig i ro og mag.
Bestil tid til konsultation
 
     
 

Lopper - Bekæmpelse

 
 

lopper kan genere hunde, katte og mennesker
Læs om lopper og hvordan du slipper af med dem.

 
     
 

Flere tips og råd

 
  . Læs dyrlægernes tips og gode råd om alt fra hjerte-lungeorm til nytårsangste hunde
Allergi, kløe
Diarre og opkast
Drægtige tæver/hvalper
Dårlig ånde
Efterlysning
Feline infektiøs peritonitis - FIP
Fodring af kaniner
Forberedelse til operation
Forsikring / sygeforsikring
Fremlysning
Hjerte-/lungeorm
Hvad mener vi om hundemad
Hvorfor æder min hund afføring?
Kaninpest eller Myxomatose
Katteadfærd
Køb af ny hund
Lopper - bekæmpelse
Løbetid
Menneskemedicin
Operations forberedelse
Operation - efterfølgende pleje
Overvægtige dyr
Overvægtige kaniner
Marsvin
Sygdom hos Marsvin
Marsvine avl

Neutralisering og mærkning af kat
Nytårsaften med hund og kat
Rejse med hund og kat
Renlighedstræning af hvalp
Skab
Sukkersyge
Transport af hund og kat
Vaccination
Vokseværk
Urenlige katte
 

Besøg vores nye netbutik

Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder en ny service. Vi leverer i hele landet, og tilbyder gratis levering i vores lokalområde.

se netbutikken her!