Virum Dyreklinik nær Lyngby, Holte, Hørsholm - dyrlæger, hund, kat, kanin, marsvin  
GRØNNEVEJ 133E·2830 VIRUM
TLF.45 85 32 71
 
line decor
   FÅ NYHEDSBREV FRA VIRUM DYREKLINIK
line decor

 
 

Øretatovering af Kat

Det er en god ide at mærke sin kat

Der er endnu ingen lov der kræver at kattene er mærket. Men vi anbefaler det varmt. Katte kan, ligesom hunde, tatoveres og chippes. Hvis katten skal kastreres eller steriliseres, tatovere vi den ofte ved samme lejlighed, da katten skal i fuld narkose.
Der har været tradition for at chippe udstillingskatte. Det er blevet mere normalt at chippe katte i takt med udbredelsen af den "chip"-styrede kattelem.

Fordele ved at tatovere katte
Der er flere fordele ved at få katten tatoveret. Alle kan læse en øretatovering, og kan dermed se at katten har et hjem.
Hvis katten kommer til skade eller løber væk, og bliver indleveret til Falck eller en dyrlæge vil du som ejer blive kontaktet. På den måde kan man undgå unødig bekymring om kattens skæbne.

øretatovering af kat foregår i fuld narkose

Tatoveringstangen prikker huller i øret som vi efterfølgende massere farve ned i så man kan aflæse tatoveringen. Der består af tre bogstaver, det første er året, de to næste er stedet og efterfølgende et tre-cifret løbenummer.

 

Fordele ved at chippe katten
Chippen kan altid læses hvis man har en scanner, og det har dyrlæger og falck. Det kræver ikke narkose at chippe katten, da den lægges under huden med en kanyle.
Chippen fungerer som nøgle til de nyeste kattelemme, det betyder at det kun er de katte man har kodet ind der kan komme ind gennem kattelemmen.

mikrochip bruges til entydig mærkning af katte, kan bruges til chip-aktiveret kattelem Denne chip er forstørret. Den er ca. 1 cm lang og 2 mm i diameter.

Hvis man skal rejse med katten: Uanset hvilket land i skal til skal dyret være entydigt mærket, det vil sige at dyret skal være tatoveret eller chippet (fra 3. juli 2011 skal alle dyr være chippet).

Katte der er tatoveret eller chip-mærket bliver registreret
hos Dansk Katteregister.


Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstattes af den professionnelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

 

bestil tid online

 
  .
Find en tid, der passer dig i ro og mag.
Bestil tid til konsultation
 
     
 

Andre Behandlinger

 
 

Andre typiske behandlinger hos dyrlægerne i Virum, nær Lyngby og Holte
Aflivning

Fremmedlegeme - Kontrastrøntgen

Kastration af hund
Sterilisation af hund
Kastration og sterilisation af kat
Narkose
Ormekur
Rejs med dit kæledyr
Røntgen
Sundhedseftersyn med vaccination
Tandrens
Vaccination af hund
Vaccination af kat
Vaccination af kanin
Øremærkning eller chipmærkning

 
     
 

Dansk Katteregister

 
 

Dansk Katteregister:
Tlf.nr.: . 7027 0447
( 9-15, fre 9-14)

 

Besøg vores nye netbutik

Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder en ny service. Vi leverer i hele landet, og tilbyder gratis levering i vores lokalområde.

se netbutikken her!