Virum Dyreklinik nær Lyngby, Holte, Hørsholm - dyrlæger, hund, kat, kanin, marsvin  
GRØNNEVEJ 133E·2830 VIRUM
TLF.45 85 32 71
 
line decor
   FÅ NYHEDSBREV FRA VIRUM DYREKLINIK
line decor

 
 

Aflivning

Den svære beslutning
Det er de færreste der bryder sig om at tale om deres kæledyrs sidste behandling hos dyrlægen. Herunder kan I læse om hvordan selve aflivningen foregår, men også om de muligheder der er for dit kæledyr bagefter.
Vi forsøger at gøre dit kæledyrs sidste besøg hos dyrlægen så roligt som muligt. Hvis I gerne vil have hunden eller katten aflivet hjemme, så kører vi gerne ud til jer.

Det er en svær beslutning at få aflivet sin bedste ven, der for mange mennesker har fulgt dem gennem rigtig mange år. Der er altid tid til at snakke det igennem. Vi kan ikke tage beslutningen for jer, men vi kan forhåbentligt råde jer, så I føler, at det er den rigtige beslutning.

Hvordan foregår en aflivning?
Hvis det er en rolig hund, lægger vi en nål i en vene i forbenet og giver en overdosis bedøvelsesmiddel. Hunden bliver træt, falder i søvn og hjerte og respiration stopper. Hunden mærker intet og det går meget stærkt.

De fleste katte, nervøse hunde, kaniner og marsvin bedøver vi først. Det vil sige, at de får et bedøvelses middel, som hvis de skulle opereres. Midlet kan lægges under huden eller i en muskel. Kattene kan få forbigående kvalme, især hvis de lige har spist, men de føler ingen smerte. Dyret falder i søvn efter 10-15 minutter.
Herefter indgives en overdosis bedøvelses middel, som fører til hjerte og respirationsstop.

Hvad gør man så med sit aflivede kæledyr?
Der er flere muligheder. Man kan begrave dyret, i så fald skal man sørge for at grave et hul der er minimum 50 cm dybt. Det er en god idè at stille noget tungt ovenpå, en krukke eller lignende, så der ikke er nogle der kommer til at grave dyret op.
Dyret kan også blive kremeret. Man kan vælge fælleskremering, hvor Ada's kæledyrskrematorium sørger for asken eller separat urnekremering.
Urnen kan sættes i jorden, eller hvis urnen bliver glaseret evt. med skrift på, kan den stå fremme. Der findes også en glasmager der laver glasperler med lidt af asken i, som så kan bæres som et smykke.

Mindesten
Det er nu også blevet muligt at få lavet en mindesten. Den er udført i sort poleret granit og måler 15 x 15 cm og har en tykkelse på 10 mm . Der kan indgraveres et navn og evt. en silhuet af en kat eller poter, samt en kort tekst.

Mindesten til at mindes dit kæledyr.


Indholdet på virumdyreklinik.dk er udelukkende til informationsbrug og må ikke erstattes af den professionnelle rådgivning og behandling, som gives af den autoriserede dyrlæge ved en konsultation.

 

bestil tid online

 
  .
Find en tid, der passer dig i ro og mag.
Bestil tid til konsultation
 
     
 

Andre Behandlinger

 
 

Andre typiske behandlinger hos dyrlægerne i Virum, nær Lyngby og Holte
Aflivning

Fremmedlegeme - Kontrastrøntgen

Kastration af hund
Sterilisation af hund
Kastration og sterilisation af kat
Narkose
Ormekur
Rejs med dit kæledyr
Røntgen
Sundhedseftersyn med vaccination
Tandrens
Vaccination af hund
Vaccination af kat
Vaccination af kanin
Øremærkning eller chipmærkning

 
     
 

 

 
  .  

Besøg vores nye netbutik

Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder en ny service. Vi leverer i hele landet, og tilbyder gratis levering i vores lokalområde.

se netbutikken her!