Vi kan tilbyde:

Forebyggende behandlinger

Meget forebyggende arbejde foregår ved det årlige sundhedstjek. Her undersøges dit dyr, og vi tager stilling til vaccinationer, og taler om forskellige fokus punkter afhængig af dyrets alder, det kan være neutralisering, tandrens, forebyggende loppe-, flåtbehandling, og evt. blodprøver.

Du kan læse mere om de enkelte behandlinger i artiklerne nederst på siden.

Udredning af medicinske patienter

Hvis dit kæledyr er dårligt, vil vi udover en klinisk undersøgelse kunne undersøge:

  • Blodprøver
  • Urin og fæces undersøgelser
  • Mikroskopi
  • Røntgen
  • Ultralyd

Eget laboratorium

På Virum Dyreklinik har vi vores eget laboratorium. Vi kan have svar på de fleste blodprøver på en time eller to. Urin, fæces og hudskrab kan vi også selv undersøge. På den måde sikrer vi et hurtigere svar og en diagnose.
Nogle special undersøgelser sender vi til et eksternt laboratorium, fx bakterielle dyrkninger med resistens undersøgelser, titter målinger og gentest.

Digitalt røntgen

På Virum Dyreklinik har vi digitalt røntgen. Røntgen bruges især ved mistanke om led og knoglelidelser, luftvejsproblemer, mistanke om fremmedlegeme og udfyldninger i abdomen. Det er en stor hjælp når vi skal stille diagnoser indenfor de nævnte områder.

Vi har et samarbejde med Ulrik Westrup som kommer og ultralyds-scanner hos os, når vi har behov for det. Nogle undersøgelser kræver special udstyr, og hvis vi vurderer at det er påkrævet henviser vi jer videre til klinikker der råder over den pågældende teknologi.

Lav en aftale

Dyrlæge og ejer Lisbeth Falmer-Hansen udfører en øjeoperation på en Cocker spaniel.

Laserterapi

Vi har her på Virum Dyreklinik en af Danmarks bedste lasere, nemlig MLS-laser.

Laserterapi er en sikker, ikke-invasiv og smertefri behandlingsform.

Behandlingen kan foretages på alle slags kæledyr uden bedøvelse, hvor du som ejer kan være med hele vejen.

Vil du høre mere, så ring til os eller læs mere her.

Vores behandlinger

2019-09-23T12:31:23+02:00

Sterilisation af hund

Hvorfor steriliserer vi hunde? Der er flere grunde til at sterilisere tæven eller hunhunden. Ved en sterilisation fjerner vi ovarier og livmoder, man undgår dermed løbetider og de gener den kan medføre. Hvis man steriliserer tidligt, før første løbetid eller mellem første og anden, nedsættes risikoen for kræft i mælkekirtlerne markant.

2022-10-03T12:07:19+02:00

Laserterapi

Laserbehandling Laserterapi er en behagelig, sikker, ikke-invasiv og smertefri behandling uden bivirkninger. Laserterapi har været brugt i over 30 år med gode resultater. 85-90% af alle patienter oplever hurtigt mindre inflammation/hævelse og smertereducering i sådan en grad, at

2024-01-31T08:23:44+01:00

Aflivning

Aflivning Hvordan foregår en aflivning, og hvad gør man bagefter? Den svære beslutning, at få sit kæledyr aflivet. Det er de færreste der bryder sig om at tale om deres kæledyrs sidste behandling hos dyrlægen. Det er ofte

Ofte stillede spørgsmål

Ja, hunde og katte skal faste 12 timer før narkose, det vil i praksis sige at maden skal fjernes når man går i seng aftenen før en planlagt narkose. Hunden skal have fri adgang til vand.
Hvis hunden kun har diarre, skal den ikke faste, men giv den gerne skånekost. Vi har skånekost som tørkost eller dåsemad, eller du kan lave det selv: ris kogt til grød og bland lidt kogt kylling eller torskerogn i. Det kan også være godt med et tilskud af præbiotiske bakterier. Hvis du er bekymret, det fortsætter eller du ser blod så kontakt klinikken.
Det er meget individuelt hvor tit hunde har brug for at få klippet neglene. Det kommer an på race, motionsmængde og underlag på gåturene.
Ja, og meget gerne dagligt.
Brug en blød tandbørste og evt. hundetandpasta.
Øretatoveringen kan læses af alle, men kan blive sværrere at læse med tiden.
Chippen kræver en skanner, men kan også bruges som nøgle til kattelemmen.
Den bedste løsning kan være at mærke katten med begge dele.
Katten kaldes senior når den er over 7 år, men der kan gå en del år før man fornemmer at de er blevet gamle. Det vigtigste er at bemærke det katten ikke kan eller gør. Fx hopper op i vindueskarmen, vasker sig, klatrer i træer, osv.
Hvis du ser orm hos katten, skal det behandles. Oftest vil der gå 6-8 uger fra katten har spist en mus eller fugl, til der er symptomer på orm. En indekat vil selvsagt meget sjældent have behov for ormemidler, hvorimod en gård kat oftere vil have orm.
Ormekur er receptpligtig medicin og derfor skal dyrlægen have kendskab til katten, det betyder i praksis at vi skal undersøge katten ca. en gang om året.
Nej, vi holder ferie på skift, så du kan opleve længere ventetider, men vi er her hele året rundt.

På Virum Dyreklinik er vi uddannet til at passe på dit kæledyr.

Kontakt os